Search
Close this search box.
ULTIMA ORĂ

Atenție la coşurile de fum şi la burlanele defecte! Necurățate sau neprotejate termic, pot transforma neglijența într-un incendiu violent

În perioada de toamnă-iarnă, când nopțile devin din ce în ce mai reci, multe dintre incendii se produc din cauza coșurilor de fum sau a burlanelor defecte, necurățate de funingine sau neprotejate termic față de materialele combustibile din structura acoperișului.

 

Peste 40 de incendii au avut loc, din luna noiembrie a anului trecut până în luna aprilie, din aceste cauze.

 

Tragic este că două persoane, din localitățile Toporu și Moșteni, și-au pierdut viața în urma acestor evenimente. De aceea este foarte important ca oamenii să înceapă încă de acum pregătirea pentru sezonul rece.

 

Specialiştii de la ISU Giurgiu vă recomandă să verificaţi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.).

 

Tencuiți şi văruiți partea din pod a coşului de fum, pentru a sesiza imediat fisurile (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat reprezintă surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn).

 

Îngroșați zidăria coşului la trecerea prin planşee, lăsând un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului. Păstrați distanţa dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului.

 

Odată cu folosirea sobelor și a centralelor termice pe lemne , curățați periodic coșurile de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

 

RECLAMĂ
RECLAMĂ

distribuie