Dan Motreanu: “Pita de Pecica a fost recunoscută la nivelul Uniunii Europene ca produs românesc cu indicație geografică protejată (IGP)”

IGP evidențiază legătura dintre regiunea geografică specifică și denumirea produsului, în cazul în care o anumită calitate, reputație sau altă caracteristică poate fi atribuită în mod esențial originii sale geografice.

 

“Pita de Pecica este un produs de brutărie copt și copt congelat obținut din aluat dospit și copt în cuptoare. Este preparată din făină de grâu, drojdie proaspătă, apă și sare iodată.

Pita de Pecica devine al doisprezecelea produs românesc recunoscut și înregistrat la nivel european”, a arătat preşedintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu.

 

Şi nu este singurul produs alimentar românesc înregistrat în sistemul de calitate europeană. Alte 11 produse au fost recunoscute la nivelul Uniunii Europene: telemeaua de Sibiu, cârnații de Pleșcoi, scrumbia de Dunăre afumată, novacul afumat din Țara Bârsei, salamul de Sibiu, magiunul de prune de Topoloveni, cașcavalul de Săveni, salata cu icre de ştiucă de Tulcea, salata tradiţională cu icre de crap, telemeaua de Ibănești şi plăcinta dobrogeană.

 

RECLAMĂ
RECLAMĂ

distribuie