Amendamentul a pornit de la fumul de toxic de clor emis de combinatul Verachim. Din nefericire, în doar un singur an de dinainte de 1989 s-au înregistrat 28 de cazuri în care concentrația de clor din atmosferă era de 20 de ori mai mare decât limita maximă admisă, iar fumul toxic de clor ajungea până în orașul Ruse din Bulgaria.
“Am făcut astăzi dreptate pentru giurgivenii care au fost afectați de efectele poluării produse de fostul combinat chimic și am îndeplinit o promisiune făcută celor care așteptau de multă vreme ca această lege să se aplice si giurgiuvenilor.
Este un amendament pe care l-am inițiat alături de colegii mei din PNL Giurgiu, Alexandru Andrei și Toma Petcu. Am primit multe întrebări de când am scris prima dată despre această inițiativă cu privire la procesul legislativ și despre adoptarea legii, iar astăzi vă pot da această veste bună că și giurgiuvenii sunt beneficiari ai reducerii vârstei de pensionare cu doi ani din cauza poluării remanente.
Este o reglementare de care beneficiază de mai mult timp alte localități aflate în situații similare. Mă bucur că am reușit acum să introducem și municipiul Giurgiu pe aceeași listă, demers care trebuia făcut de mai multă vreme”, a declarat Gabriela Horga pe pagina sa de Facebook.
Din păcate, deciziile luate pe vremea comunismului au afectat sănătatea locuitorilor pe termen lung, iar această măsură vine să compenseze suferințele pricinuite de fumul toxic.
“Am susținut de fiecare dată proiectul și amendamentul privitor la Giurgiu, atât în cadrul Comisiei pentru muncă a Camerei Deputaților și în cadrul Comisiei pentru mediu, împreună cu colegul meu, Alexandru Andrei.
Ma bucur ca în acest demers am beneficiat de întreg sprijinul organizației PNL Giurgiu și al președintelui Dan Motreanu și al primarului din Giurgiu, Adrian Anghelescu”, a mai declarat deputatul PNL.