Elevii câştigători ai proiectului “Detaşamentul antidrog”, premiați astăzi la Consiliul Județean Giurgiu, de preşedintele Dumitru Beianu şi expertul antidrog, Cătălin Țone

Au fost emoții mari astăzi pentru adolescenții din liceele județului Giurgiu, care s-au înscris la prima ediție a proiectului “Detaşamentul antidrog” şi au câştigat. Creațiile au reprezentat o provocare pentru elevii giurgiuveni, care şi-au organizat în licee propriile ,,detașamente antidrog” menite să promoveze în rândul colegilor un stil de viață sănătos.

 

 

La final, clasamentul în funcție de creativitatea de care au dat dovadă, a arătat astfel:

Locul I Liceul “Tiu Dumitrescu” Mihăilești

Locul II Liceul “Udrişte Nasturel” Hotarele

Locul III Liceul Teoretic “Tudor Vianu” Giurgiu

Mențiune: Liceul Tehnologic “Ion Barbu”, iar premiul special a revenit Liceului Tehnologic Comana

 

 

Astăzi, liceeni şi profesorii coordonatori desemnați câştigători, au fost premiați de preşedintele Consiliului Județean, Dumitru Beianu şi expertul antidrog, Cătălin Țone.

 

“Din păcate, flagelul drogurilor a devenit o problemă mult mai acută decât anii trecuți. Există o explozie a celor care sunt tentați sau chiar consumă droguri. Este una dintre cele mai intense preocupări ale instituțiilor care au legătură cu acest domeniu, iar Consiliul Județean este partener la asemenea evenimente şi ne străduim să convingem tinerii şi pe familiile lor că drogurile reprezintă cel mai mare pericol al societătii moderne

Prezența la acest eveniment demonstrează că tratați lucrurile foarte serios. Este foarte important în etapa a doua să faceți tot ce depinde de voi să vă convingeți toți colegii, prietenii, să discutați inclusiv cu părinții, că problema aceasta este a noastră, a tuturor şi trebuie să o tratăm ca pe un duşman al societății”, a declarat Dumitru Beianu.

 

 

Câştigătorii au fost premiați şi de expertul antidrog, Cătălin Țone, prezent la eveniment. Giurgiuveanul le-a dăruit elevilor câte un exemplar din ultima sa carte “Marijuana, zborul spre Iad” şi le-a dat câteva sfaturi extrem de importante:

 

“Picăturile de dopamină se pot lua şi din activități pozitive, cum ar fi sportul, cititul, ieşitul cu prietenii sau plimbarea. Într-adevăr în cantități mai mici, dar sunt cele mai sănătoase. Altfel, o doză îți dă o cantitate mult prea mare de dopamină şi te duci către Iad şi inevitabil te duci către moarte. Vă mulțumesc, sunteți minunați şi voi veni cu plăcere de fiecare dată. Felicitări pentru această acțiune deosebită!”

 

 

Pentru că a avut succes în rândul elevilor, proiectul “Detaşamentul antidrog” va fi permanentizat.

 

 

RECLAMĂ
RECLAMĂ

distribuie