ULTIMA ORĂ

Ieri, Şcoala Gimnazială de Artă „Victor Karpis” a atribuit numelui marelui compozitor Dumitru Lupu unei săli din cadrul unității de învățământ

Ieri, într-o zi însorită de toamnă, sala de festivități “Dumitru Lupu”, a prins viață. A fost o zi plină de emoții într-o manifestare culturală, pentru toți participanții prezenți la eveniment.

 

La Şcoala Gimnazială de Artă „Victor Karpis” din Giurgiu s-a atribuit numele marelui compozitor Dumitru Lupu unei săli din cadrul Școlii Gimnaziale, instituţia giurgiuveană cea mai în măsură să îi perpetueze memoria.

 

La începutul evenimentului, corul Şcolii Gimnaziale de Artă „Victor Karpis” din Giurgiu a urcat pe scenă şi a interpretat magistral creații muzicale ale maestrului Dumitru Lupu, iar actriţa, profesoara şi reputata interpretă de muzică ușoară Ileana Șipoteanu, cea care i-a fost soție lui Dumitru Lupu, a interpretat pentru publicul giurgiuvean prezent, piese celebre din creația lui Dumitru Lupu.

 

Prezenți la eveniment au fost preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, primarul Adrian Anghelescu, viceprimarii Marian Damian şi Ionel Muscalu, Petra Ochişor, directorul de la Direcţia Agricolă, dar şi cadre didactice din istoria şi din prezentul Şcolii „Victor Karpis”. Octavian Ursulescu, marele prieten al bibliotecii şi moderator al evenimentului, a fost însoțit de îndrăgiții Camelia Florescu și Bela Andrași, laureați ai Festivalului „Crizantema de Aur”.

 

Compozitorul Dumitru Lupu s-a născut pe 25 mai 1952, la Giurgiu şi a trecut la cele veşnice la 2 iulie 2017. A absolvit Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din București, secția Canto. Pe parcursul vieții a compus o mulțime de melodii de muzică ușoară. Creațiile sale au avut succes de public, majoritatea devenind în timp adevărate șlagăre. Multe melodii care ne-au rămas de la el sunt cântece de dragoste. Pe multe dintre cântecele sale i le-a încredințat, spre interpretare, soției sale (cântăreața Ileana Șipoteanu). Anterior, a mai colaborat cu succes, pentru interpretarea creațiilor sale, cu solista Carmen Rădulescu.

RECLAMĂ
RECLAMĂ

distribuie

RECLAMĂ
RECLAMĂ
RECLAMĂ
RECLAMĂ
CELE MAI NOI