În comunele Joița şi Săbăreni lucrările la Autostrada A0 sunt în plină desfăşurare! Autostrada va aduce beneficii pentru cele două comune: pe lângă dezvoltare economică, investitorii din imobiliare ar putea construi noi ansambluri rezidențiale în judeţul Giurgiu, odată cu facilitarea accesului în Bucureşti

La șase ani de la semnarea primelor contracte, Autostrada A0 – viitoarea centură a Capitalei – este finalizată doar pe jumătate, dar chiar şi aşa lucrurile se mişcă! În comunele Joița şi Săbăreni, pe unde va trece A0, muncitorii lucrează zilnic.

 

În luna octombrie a anului trecut, Ministerul Transporturilor a emis autorizația parțială pentru lucrări pe Lotul 1 A0 Nord, care vizau jumătate din totalul lucrărilor, iar la începutul acestui an a fost emisă și Etapa a II-a autorizației.

 

      „Se autorizează executarea lucrărilor de construire, după cum urmează: Lucrări de drum (structură rutieră, terasamente, etc); Lucrări de artă: 1) pasaj pe autostrada de centură peste DJ 601A la km 2+475 (se autorizează inclusiv rampa de acces km 2+300 – km 2+500), 2) pasaj pe DC 143C peste autostrada de centură la km 4+552, 3) pasaj pe drum de exploatare peste autostrada de centură la km 7+864, 4) pod/pasaj pe autostrada de centură peste Râul Colentina, C.F. 300 București – Ploiești, C.F. Mogoșoaia – Buftea, D.E. și bretea 2 nod rutier DN1A la km 10+762 – parțial, 5) pasaj pe autostrada de centură peste DN 1A la km 12+130…”, se prevede în autorizația emisă.

 

      Autostrada de centură a Bucureştiului A0 trece la granița dintre comuna Săbăreni, județul Giurgiu, comuna Dragomireşti Vale, județul Ilfov şi pe teritoriul comunei Joița, satul Bâcu, respectiv tronsonul cuprins între autostrada A 1 Bucureşti – Piteşti şi DN1 Corbeanca, județul Ilfov. O dată cu darea în folosință a acestei autostrăzi de centură circulația autovehiculelor pe DJ 602 care la această dată este foarte intensă, va fi redirecționată.

      “Intrarea în această autostradă de centură se va face pe la nodul de la A1 şi la nodul de la DN 7 care sunt apropiate de comuna Săbăreni existând posibilități de construire depozite şi activități industriale în zonă.

Totodată, există în programul de dezvoltare al Ministerului Transportului construirea unui drum radial ( DR 3) care va pleca din Bucuresti prin Calea Giuleşti traversând actuala centură şi viitoarea centura A0, ajungând în DJ 602 care traversează comuna Săbăreni.

Aceste investiții vor aduce comunei Săbăreni o dezvoltare foarte mare prin construirea de depozite, industrie, cartiere rezidențiale şi alte investiții”, a declarat pentru Breaking News Giurgiu, Viorel Iosif, primarul comunei Săbăreni.

 

      Lucrurile se schimbă şi pentru comuna Joița, odată ce lucrările la A0 vor fi finalizate.

 

“Este o lucrare foarte importantă. În acest moment avem descărcare în DJ601 pentru că de la noi urmează partea către Săbăreni, Buftea, nordul Bucureştiului. În vară, tronsonul va fi gata, potrivit contructorului.

Descărcarea mare va fi la Joița, ceea ce este un motiv de bucurie, dar şi de îngrijorare pentru mine. În acest moment îmi doresc să fac un management al traficului rutier pe Joița, pentru că sunt conştient de faptul că atunci când va fi gata acest tronson, va fi foarte aglomerat în satul Bâcu spre ieşirile pe DN.

Chiar şi aşa, este un beneficiu pentru toată zona de nord a judeţului Giurgiu, în special din punct de vedere economic. Foarte multe firme industriale se interesează de comuna Joița, în acest moment. Sunt convins că în următorii ani comuna Joița se va dezvolta pe parte de industrie, dar şi de locuințe pentru că le va fi mult mai uşor oamenilor să ajungă din comună în Bucureşti, odată cu finalizarea Autostrăzii A0”, ne-a declarat şi Alexandru Păun, primarul comunei Joița.

 

      Termenul de realizare este de 34 de luni, 12 proiectare și 22 execuție, iar pe Lotul 1 Joița (A1) – Corbeanca (DN 1) sunt prevăzute 10 structuri din care două pasaje lungi: un pasaj de 733 de metri peste Calea Ferată și DN 7 București – Pitești, respectiv un pod cu o lungime de 650 de metri peste râul Colentina și Magistrala CFR București – Brașov.

 

Traseul Lotului 1 Nord se află între A1 și DN1, de la Dragomirești la Corbeanca și are o lungime de 17,5 km, iar amplasamentul lucrărilor este situat pe teritoriul județului Ilfov, pe raza unităților administrativ teritoriale Dragomirești-Vale, Buftea, Mogoșoaia, Corbeanca și pe teritoriul județului Giurgiu, pe raza localităților Joița și Săbăreni.

 

      Autostrada A0, planificată ca centură a Bucureștiului, va avea o lungime totală de 100 km și se va conecta cu autostrăzile deja existente: A1, A2 și A3. Oficialii estimează că lucrările la Autostrada A0 ar putea fi încheiate în următorii doi-trei ani, ceea ce ar permite devierea unei părți din traficul greu în afara Bucureștiului și ar ușura circulația pe actualul Drum Național de Centură.

 

RECLAMĂ
RECLAMĂ

distribuie