Construit în mandatul fostului primar Nicolae Barbu și recepționat în anul 2019, bazinul didactic de înot de lângă “Parcul fără nume”, nu a putut fi utilizat niciodată.
CNI (Compania Națională de Investiții) a fost cea care a finanțat întregul proiect. Proiect ce mai târziu s-a dovedit a fi plin de erori!
La puțin timp după ce a câştigat mandatul de primar, Adrian Anghelescu a adus un expert de la CNI care să constate erorile, iar rezultatul a fost halucinant: 14 erori, pe care nimeni nu le sesizase inițial şi care de altfel, împiedicau obținerea avizelor de funcționare. Cum primăria nu avea bani pentru remedierea problemelor, salvarea a venit de la Consiliul Județean Giurgiu.
Preşedintele CJ, Dumitru Beianu şi-a dorit ca bazinul didactic să funcționeze, aşa că a preluat proiectul, l-a supus la vot pe ordinea de zi, iar consilierii l-au aprobat în unanimitate.
După luni de muncă, în special la panourile de heraclită care acoperă bazinul şi care în urmă cu un an erau desprinse de pe acoperiş pentru că nu fuseseră prinse bine, lucrarea începe să prindă contur. Dumitru Beianu a mers astăzi la bazin pentru a vedea cât de avansate sunt lucrările.
“Au fost multe probleme şi mai sunt încă de remediat. Este cea mai grea lucrare pentru că presupune riscuri. Două elemente sunt foarte importante: lucrarea pe care trebuie să o refacă firma care a construit bazinul şi avizul de securitate la incendiu. Colegii mei de la Consiliul Județean întocmesc deja documentația, iar săptămâna viitoare este posibil să o depunem deja la ISU. Aş vrea să ştie giurgiuvenii că acestea sunt motivele pentru care, în ciuda eforturilor, nu am reuşit să deschidem acum bazinul, deşi mi-aş fi dorit să fie gata la începerea sezonului cald”, ne-a declarat preşedintele CJ, Dumitru Beianu.
Preşedintele Consiliului Județean îşi doreşte ca bazinul didactic să fie deschis pe parcursul întregii zile şi chiar şi noaptea, dacă vor exista doritori. Între timp, se gândeşte serios la un proiect care să micşoreze costurile la încălzire, care în acest moment ar costa 100.000 de lei/luna.
“Ne pregătim, deja să facem un proiect să ne coste mai puțin încălzirea, cu panouri fotovoltaice, dar va mai dura. Îi rog pe giurgiuveni să mai aibă răbdare şi să fie convinşi că deşi s-a muncit mult, au fost multe deficiențe”, a mai precizat Dumitru Beianu.
“Avizul de la DSP îl avem deja, dar aşteptăm şi autorizația de funcționare în condiții de siguranță al ISU. Avem deja angajat salvamar şi vom avea şi o colaborare cu voluntarii de la Crucea Roşie Giurgiu”, ne-a declarat Eugen Soava, consilier al președintelui si coordonator al proiectului.
Bazinul de înot are 25 de metri şi adâncimea de la 1.20 metri şi până la 1.80 metri. Proiectul de construcție a bazinului de înot a costat aproximativ 4,5 milioane de lei.