ULTIMA ORĂ

Peste 5.000 de copii din 14 unități de învățământ, din județul Giurgiu, vor beneficia anul acesta, de programul ”Masa caldă” în școli

13 școli și un liceu din județul Giurgiu sunt incluse în programul ”Masa caldă”, în acest an școlar. 5.041 de copii vor fi beneficiarii acestui program, iar şcolile incluse sunt Florești-Stoenești, Stănești, Bolintin-Deal, Ghimpați, Toporu, Herăști, Schitu, Vedea, Cosoba, Bucșani, Răsuceni, Vărăști și Mihai Bravu și liceul din comuna Hotarele.

 

“Prin acest program se previne abandonul şcolar şi se îmbunătățesc performanţele şcolare. Atunci când PSD conducea județul, nicio o școală din Giurgiu nu era inclusă în acest program.

În acest program desfășurat de Ministerul Educației sunt incluse 450 de școli la nivel național. Guvernele conduse de premieri liberali au majorat numărul de unități de învățământ incluse în acest program. Dacă în 2019 numărul școlilor din acest program era de 50 la nivel național, în prezent a ajuns la 450, prim creșterile decise în perioada 2020-2022”, a declarat Maria Gabriela Horga, deputat PNL Giurgiu.

 

Prin acest program, Ministerul Educației își propune să contribuie la prevenirea excluziunii sociale, abandonului şcolar şi la îmbunătățirea performanţelor şcolare. Copiii nu vor mai absenta de la ore şi vor avea o masă caldă.

 

Ministerul Educației își propune să extindă programul la nivel național, iar succesul programului pilot este un argument forte. Potrivit unei analize realizate de Ministerul Educației, pe parcursul derulării proiectului, se va decide asupra oportunității extinderii acestui program la nivel național.

 

RECLAMĂ
RECLAMĂ

distribuie