Trei evenimente de o însemnătate istorică deosebită, sărbătorite la Giurgiu

Astăzi, în Parcul Alei, din municipiul Giurgiu, s-au desfăşurat manifestările dedicate Zilei Victoriei în Europa – 8 mai, Zilei Europei/ Uniunii Europene – 9 mai și Zilei Independenţei de Stat a României – 10 mai.

 

 

La eveniment au participat preşedintele CJ, Dumitru Beianu şi cei doi vicepreşedinți Elisabeta Mihalcea şi Cristian Anculescu, prefectul județului Giurgiu, Florentina Stănculescu, alături de subprefectul județului Giurgiu, Mirel Brăgaru, primarul Adrian Anghelescu şi viceprimarii Ionel Muscalu şi Marian Damian.

 

 

Manifestările desfășurate în Parcul Alei din municipiul Giurgiu, au inclus un ceremonial religios și depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor Războiului pentru Independenţă.

 

 

Ziua de 8 mai 1945 rămâne în istorie ca data la care s-a încheiat, în Europa, cel de-al Doilea Război Mondial, prin armistițiul semnat la Karlshorst, lângă Berlin, în seara zilei de 8 mai. Sfârșitul războiului a însemnat împărțirea lumii în sfere de influență trasate de aliniamentul final al fronturilor de Est și de Vest.

 

Pe data de 9 mai s-a sărbătorit pacea și unitatea pe continentul european, momentul istoric din anul 1950 reprezentat de „Declarația Schuman”, care a propus ideea unei noi forme de cooperare politică în Europa, fiind considerată piatra de temelie a Uniunii Europene.

 

Data de 10 mai 1877 a reprezentat pasul fundamental în consolidarea României ca stat independent, unitar și modern. La acea dată, Senatul proclama Independenţa statului român, când conducătorul de la acea vreme, principele Carol I, a semnat proclamaţia “Independenţa absolută a României”, conferindu-i, astfel, putere de lege.

 

RECLAMĂ
RECLAMĂ

distribuie

RECLAMĂ
RECLAMĂ
RECLAMĂ
RECLAMĂ
CELE MAI NOI