ULTIMA ORĂ

Zilele Europene ale Patrimoniului 2023, astăzi: majorete, fanfară, lansări de carte, mulți tineri şi copii prezenți la eveniment

Cea de-a doua zi din cadrul evenimentului ”Zilele Europene ale Patrimoniului 2023” a debutat la Biblioteca Județeană ”I.A.Basarabescu” din strada Ștefan cel Mare, acolo unde a avut loc festivitatea de atribuire a denumirii DAN MUCENIC Secției de Imprumut Carte pentru Copii. La eveniment au fost invitați toți cei care au ajutat alături de Dan Mucenic la reabilitarea sediului, angajați ai bibliotecii, dar și alți giurgiuveni care au adus la acea vreme o contribuție esențială.

 

 

Activitățile s-au mutat la prânz pe esplanada Teatrului ”Tudor Vianu”, acolo unde a avut loc deschiderea oficială a Târgului de Carte cu tematică enciclopedică.

 

 

Organizatorul evenimentului, Consiliul Județean Giurgiu, a fost reprezentat la acest eveniment chiar de preşedintele CJ, Dumitru Beianu care a salutat prezența numeroasă a publicului, dar şi a editurilor prezente anul acesta la “Zilele Europene ale Patrimoniului”.

 

 

“Este un eveniment spectaculos, dedicat tuturor iubitorilor de carte şi indiferent de vârstă. Avem 14 edituri prezente, vor fi 37 de lansări de carte. Distracție plăcută, giurgiuveni! Citiți, pentru că este foarte important pentru fiecare dintre noi.”

 

 

“Sunt foarte bucuros că sunt prezent astăzi, la acest eveniment. Nici în cele mai frumoase visuri ale mele nu îmi imaginam că o să stau în fața dumneavoastră, alături de Ileana Popovici şi alături de Octavian Ursulescu, doi oameni pe care îi prețuim şi îi iubim.

Îi mulțumesc domnului preşedinte al Consiliului Județean, pentru amabilitatea cu care ne-a primit, dar şi colegilor mei de la Biblioteca Județeană I.A. Bassarabescu, pentru că, trebuie să vă mărturisesc că nu aveam idee ce lume frumoasă este aceasta a bibliotecarilor, până să intru în această castă a bibliotecarilor”, a declarat şi Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naționale.

 

 

Atmosfera a fost întreținută de majoretele și fanfara Centrului Cultural ”Ion Vinea”, iar la eveniment, au mai participat oameni de cultură, istorici, reprezentanții administrațiilor publice locale și județene, din partea primăriei municipiului Giurgiu fiind prezent viceprimarul Ionel Muscalu.

 

Diseară, începând cu ora 18:30, giurgiuvenii sunt invitați la film! În sala Ileana Popovici a Teatrului Tudor Vianu, va avea loc proiecția filmului “Reconstituirea”, în regia lui Lucian Pintilie.

 

RECLAMĂ
RECLAMĂ

distribuie