Ziua Bibliotecarului sărbătorită, ieri, de Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu”, din municipiul Giurgiu! “Citeşti şi înfloreşti” a reprezentat evenimentul de promovare a cărții şi de încurajare a lecturii

În fiecare an, pe 23 aprilie, întreaga lume celebrează cartea. Din anul 1995, la inițiativa UNESCO, ziua de 23 aprilie a fost declarată Ziua Mondială a Cărții şi a Drepturilor de Autor, cu scopul de a promova lectura, activitatea de publicare și drepturile de autor, iar din 14 aprilie 2005, ziua de 23 aprilie a fost declarată Ziua Națională a Bibliotecarului Român.

 

 

Ieri, zeci de tineri giurgiuveni, elevi de gimnaziu și liceeni, au participat la un eveniment de promovare a cărții și de încurajare a lecturii ca obicei cotidian. Cu un titlu sugestiv, „Citești și înflorești!”, evenimentul de ieri a strâns laolaltă oameni de cultură şi adolescenți dornici să pătrundă în lumea fascinantă a cărților.

 

 

Evenimentul a fost organizat de către Consiliul Județean Giurgiu, reprezentat de vicepreşedintele CJG, Elisabeta Mihalcea, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu” Giurgiu, al cărei manager este doamna Daniela Bardan.

 

 

Prezenți la eveniment, au fost şi ministrul Culturii, Raluca Turcan, dar şi deputatul PNL Giurgiu, Alexandru Andrei.

 

 

“M-am bucurat să întâlnesc, astăzi, la Giurgiu o comunitate atât de numeroasă de tineri pasionați de lectură.

Felicit organizarea evenimentului „Citește și înflorești” în ajunul Zilei Bibliotecarului Român, pe care o sărbătorim mâine și vreau să le mulțumesc și să îi felicit pe toți profesioniștii aflați în slujba cărții!

Numărul mare de tineri prezenți în sală este dovada că lectura este și poate fi mai prezentă în comunitățile din România. Ei sunt viitorul țării– tineri care vor activa în domenii cheie ale vieții sociale și care își vor putea clădi frumos parcursul profesional.

I-am îndemnat ca, într-o lume atât de agitată, să nu uite puterea și farmecul unei cărți bune, a lecturii în sine, care este mai mult decât un hobby, este o călătorie care le poate schimba viața.

Doresc să transmit felicitări doamnei director general Mireille Rădoi, pentru generoasa donație de cărți făcută de Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” către Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu” din Giurgiu. Totodată, îi mulțumesc doamnei Daniela Bardan, managerul Bibliotecii Județene „I.A. Bassarabescu” din Giurgiu, pentru invitație și pentru eforturile susținute în promovarea lecturii și atragerea tinerilor către aceasta și, în egală măsură, domnului Ioan Cristescu, directorului Muzeului Național al Literaturii Române și doamnei Elisabeta Mihalcea, vicepreşedinte CJ Giurgiu”, a declarat Raluca Turcan.

 

 

“A fost bucurie să o am astăzi, ca invitat special la evenimentul <Citești și înflorești> de la Biblioteca Județeană, pe Raluca Turcan, ministrul Culturii.

Prezența doamnei ministru la Giurgiu confirmă angajamentul său pentru cultura românească din toate locurile și timpurile și este, in egală măsură, un moment care mă onorează, știind agenda sa foarte plina.

Îi mulțumesc și doamnei Mireille Rădoi, director general al BCU, pentru prezență și susținere. Educația a fost o prioritate in mandatul meu de vicepreședinte al Consiliului Județean, am derulat numeroase proiecte de donație de carte cu Biblioteca Centrală Universitară Carol I, Editura Litera, proiecte cu finanțare nerambursabilă. Le mulțumesc din nou celor două doamne, tuturor invitaților și celor care au făcut evenimentul posibil”, a scris pe pagina sa de facebook, vicepreşedintele Consiliului Județean Giurgiu, Elisabeta Mihalcea.

 

 

Ziua Internațională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor a oferit un bun prilej celor prezenți de a reflecta asupra schimbărilor pe termen lung în lumea cărţilor. Cărţile digitale oferă noi posibilităţi de acces la cunoştinţe, având costuri reduse şi o accesare pe arii geografice mari. Cărţile tradiţionale dispun însă de o largă apreciere. Toate formele de cărţi aduc o contribuţie valoroasă educaţiei şi propagării culturii şi informaţiilor. Biblioteca Județeană oferă celor interesați acces liber, gratuit și nediscriminatoriu la activități culturale menite să conecteze oamenii, fiind mereu deschisă pentru colaborări și noi proiecte.

 

RECLAMĂ
RECLAMĂ

distribuie