După prepararea substanței de către angajații Giurgiu Servicii Publice și pregătirea aparatului de zbor, a început efectiv dezinsecția aeriană, respectiv cele cinci zboruri programate pentru astăzi, urmând ca mâine să mai fie efectuate alte patru zboruri.
Directorul adjunct al GSP, Emil Epure, a explicat că sunt utilizate substanțele avizate și autorizate, în concentrație maximă de 0.8%. În această dimineață, în cele cinci zboruri a fost utilizat Solfac, iar mâine dimineață, vor fi efectuate patru zboruri ce vor pulveriza Amplat și Vectobac, acestea fiind recomandate pentru combaterea insectelor dăunătoare precum ţânţari, căpuşe, muşte etc.
Pulverizarea se face pe o suprafaţă de 1.500 hectare din aria administrativ teritorială a municipiului Giurgiu (intravilan şi extravilan), numai dimineața pentru că, așa cum a explicat Emil Epure, sunt substanțe de contact care nu au efect la peste 25 de grade Celsius.
“Vă mulțumesc pentru faptul că sunteți astăzi aici ca să se convingă giurgiuvenii că facem tot ce putem, atât la sol, cu tunul, dar și aerian ”, a declarat la fața locului primarul Adrian Anghelescu.
La transparența și corectitudinea procesului de dezinsecție a făcut referire și viceprimarul Ionel Muscalu:
“Ați văzut cu toții că soluțiile sunt reale, utilizate și avizate, ați văzut cum s-a preparat, aici, la marginea orașului, unde e plin de țânțari, sursa fiind zonele cu apă, pădurea, Dunărea.”
Până în acest moment, costurile cu dezinsecția suportate de municipalitatea din Giurgiu, se ridică la circa 300.000 de lei.