Lecții de prim ajutor și acțiuni de informare în instituțiile de învățământ . Peste 100 de elevi de la Școala Gimnazială nr.1 “Sf. Gheorghe” și Liceul Teoretic “Nicolae Cartojani” au participat, astăzi, la acțiuni de informare preventivă și lecții de prim ajutor

Coordonatorul SMURD le-a vorbit copiilor despre obstrucția căilor aeriene, fie cu alimente ingerate în grabă, fie cu diverse obiecte precum monezi, mărgele, agrafe, nasturi etc.

 

De asemenea, s-au adus în discuție și accidentele ce se pot produce atunci când aceștia se află în școală. Astfel, li s-a recomandat să nu se joace cu obiectele folosite la ore, precum compasul din trusa de geometrie pentru că acesta este ascuțit și îi poate răni. Copiii au fost sfătuiți să nu se împingă pe hol sau în apropierea scărilor deoarece se pot lovi.

 

Totodată, elevilor li s-a reamintit faptul că trebuie să fie atenți atunci când servesc masa, să nu înghită nemestecat, să nu alerge și să nu vorbească în timp ce mănâncă pentru că se pot îneca. Acordarea primului ajutor este foarte importantă în astfel de cazuri, iar manevrele trebuie efectuate corect, în cel mai scurt timp.

 

Elevii au știut că viața unei persoane poate depinde de momentul în care se acordă primul ajutor medical sau de rapiditatea cu care se apelează numărul unic de urgență 112 și de informațiile transmise operatorului.

 

Specialiștii din cadrul ISU Giurgiu le-au mai transmis elevilor informații despre cum pot preveni producerea unui incendiu, dar si cateva sfaturi în cazul producerii unui cutremur:

 

Dacă vă aflați la școală:

– adapostiți-vă sub pupitre și stați departe de ferestre, de pereții exteriori sau de obiectele care v-ar putea răni;

– protejaţi-vă capul şi faţa;

– nu ieșiți din clasă în timpul cutremurului;

– cadrul didactic va deschide ușa clasei și se va proteja lângă un perete de rezistență;

– veți putea ieși după terminarea seismului și verificarea căilor de evacuare.

 

Dacă sunteți în exteriorul clădirii:

– adăpostiţi-vă într-un loc sigur, departe de ferestre, clădiri, poduri, cabluri electrice, copaci sau alte obiecte care vă pot răni;

– staţi la distanță de cablurile electrice rupte sau căzute.

 

Astfel de acțiuni vor continua şi în săptămânile următoare.

 

RECLAMĂ
RECLAMĂ

distribuie