ULTIMA ORĂ

Acțiune preventivă desfăşurată de polițiştii giurgiuveni, în municipiu

Ieri, polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Giurgiu, împreună cu polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat o acțiune informativ-preventivă, în zona gării din municipiul Giurgiu, în gara Giurgiu Nord, dar și în trenuri.

Scopul activității l-a reprezentat prevenirea furturilor de/din bagaje, furturilor din buzunare sau a bunurilor materiale din gări sau trenuri, fiind distribuite pliante cu mesaje preventive.

 

 

Pe parcursul întregii zile, poliţiştii au oferit călătorilor sfaturi utile, pentru a nu deveni victime. Astfel, aceștia au purtat discuţii cu cetăţenii aflaţi în cele două staţii C.F.R., în scopul informării acestora cu privire la modurile de operare folosite de infractori şi importanţa adoptării unor măsuri de siguranţă ce stau la îndemâna tuturor.

Pentru a evita să deveniţi victime ale infracţiunii de furt din buzunare, genţi, bagaje, vă recomandăm să ţineţi cont de următoarele sfaturi cu caracter preventiv:

 

 

– nu purtaţi portofelul, banii ori telefonul mobil în buzunarul de la spatele pantalonilor; acesta este vulnerabil la urcarea şi coborârea din tren!

– priviţi întotdeauna în jurul dumneavoastră când scoateţi banii!

– nu expuneţi bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră!

– nu lăsaţi bagajele nesupravegheate, pe scaun, în compartiment, pe culoarul vagonului ori în sălile de aşteptare ale gărilor!

– evitaţi să aţipiţi în tren ori în sălile de aşteptare, dacă nu sunteţi în compania altor persoane cunoscute!

– nu achiziţionaţi bunuri de la vânzătorii ambulanţi!

 

 

– nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute!

– dacă discutaţi cu persoane necunoscute în timpul călătoriei ori aşteptării în gări şi autogări, nu-i acordaţi detalii despre bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră.

– nu consumaţi băuturi, cafea ori alte alimente oferite de alt pasager în timpul călătoriei! Acestea pot conţine substanţe stupefiante ce pot cauza somnolenţă ori stare de inconştienţă!

– dacă pe timpul călătoriei ați fost victima sau ați luat cunoștință de săvârșirea unei infracțiuni, sesizați de îndată organele de polițe transporturi din stațiile de cale ferată sau care se află în serviciul de patrulare în trenurile de călători sau apelați numărul unic de urgență 112.

 

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, pentru siguranța cetățenilor!

 

 

 

 

RECLAMĂ
RECLAMĂ

distribuie